Prémium műanyagok közvetlenül a forgalmazótól!

Termékdíj

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a környezetvédelmi termékdíj törvény 2012. január 01-i változása miatt a termékdíj-fizetési kötelezettség a termékdíj-köteles termék első belföldi forgalomba hozót terheli.

Termékeink nagy része e törvény szerint csomagolószernek minősül. Cégünk mentesül a díjfizetési kötelezettség alól, illetve természetesen Önökre sem terheljük tovább e díjat, amennyiben Önök nyilatkoznak arról, hogy a vásárolt terméket nem csomagolószerként használják.

„A csomagolószer termékdíját nem kell megfizetni, ha nyilatkozik a kötelezett első vevője arról, hogy az egyéb csomagolószert, mint annak végfelhasználója nem csomagolás előállítására használja fel.” (2011.évi LXXXV. Törvény 3.§ (6) bekezdés c) pontja)

 

Ennek megfelelően a csomagolószert, mint annak végfelhasználója, amennyiben nem csomagolási célra használja, a mellékelt nyilatkozat kitöltésével mentesül a termékdíj fizetés alól.

 

Nagyon fontos, hogy csakis végfelhasználó nyilatkozhat. Aki az adott csomagolóeszközt saját maga felhasználja, (pl.dekorációs célra) és nem értékesíti tovább (viszonteladó).

 

FONTOS! Abban az estben, amennyiben a csomagolóeszköz vevője a fentiek szerint nyilatkozik, de a csomagolóeszközt mégis csomagolásra használja fel, kötelezettnek minősül. Ez azt jelenti, hogy egy esetleges hatósági ellenőrzés során a hibásan nyilatkozó vevőnek kell az elmaradt termékdíjakat annak kamataival együtt megfizetni.

 

Kérjük, hogy nyilatkozataikat a fenti tájékoztatást figyelembe véve, saját felelősségükre tegyék meg és 2022.01.03.-ig juttassák vissza részünkre!


E-mail: anita.kovacs@vinkplast.hu

Fax: +36-1/424-0380,

Postacímünk: VinkPlast Kft, 1222, Budapest, Háros u. 11.

 

Amennyiben ügyfelünk a fenti határidőig nem nyilatkozik, a termékekre a hatályos termékdíj összegek számlázásra kerülnek.

Kérjük, hogy amennyiben nyilatkozni szeretnének, a mellékelt nyilatkozaton tegyék meg azt.

 

Nyilatkozat a csomagolási termékdíj hatálya alá tartozó termékek nem csomagolási célra történő felhasználásáról.
Termékdíj nyilatkozat letöltése

 

Segítségüket előre is köszönjük!

 

Üdvözlettel:

Vink Plast Kft.