Prémium műanyagok közvetlenül a forgalmazótól!

Termékdíj

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a környezetvédelmi termékdíj törvény 2012. január 01-i változása miatt a termékdíj-fizetési kötelezettség a termékdíj-köteles termék első belföldi forgalomba hozót terheli.

Termékeink nagy része e törvény szerint csomagolószernek minősül. Cégünk mentesül a díjfizetési kötelezettség alól, illetve természetesen Önökre sem terheljük tovább e díjat, amennyiben Önök nyilatkoznak arról, hogy a vásárolt terméket nem csomagolószerként használják.

„A csomagolószer termékdíját nem kell megfizetni, ha nyilatkozik a kötelezett első vevője arról, hogy az egyéb csomagolószert, mint annak végfelhasználója nem csomagolás előállítására használja fel.” (2011.évi LXXXV. Törvény 3.§ (6) bekezdés c) pontja)

Ennek megfelelően a csomagolószert, mint annak végfelhasználója, amennyiben nem csomagolási célra használja, a mellékelt nyilatkozat kitöltésével mentesül a termékdíj fizetés alól. Nagyon fontos, hogy csakis végfelhasználó nyilatkozhat, aki az adott csomagolóeszközt saját maga felhasználja, (pl.dekorációs célra) és nem értékesíti tovább, mint viszonteladó.

FONTOS! Abban az esetben, amennyiben a csomagolóeszköz vevője a fentiek szerint nyilatkozik, de a csomagolóeszközt mégis csomagolásra használja fel, kötelezettnek minősül. Ez azt jelenti, hogy egy esetleges hatósági ellenőrzés során a hibásan nyilatkozó vevőnek kell az elmaradt termékdíjakat annak kamataival együtt megfizetni.

Kérjük, hogy nyilatkozataikat a fenti tájékoztatást figyelembe véve, saját felelősségükre tegyék meg és 2023.01.03.-ig juttassák vissza részünkre! 

Javasoljuk a 3 éves időtartamra érvényes nyilatkozat kitöltését, ezzel is csökkentve a nyilatkozattétel gyakoriságát és az adminisztrációs terheket!

Amennyiben ügyfelünk a fenti határidőig nem nyilatkozik, a termékekre a hatályos termékdíj összegek számlázásra kerülnek.

Kérjük, hogy amennyiben nyilatkozni szeretnének, a mellékelt nyilatkozatok (1 vagy 3 éves időtartamra) tegyék azt meg.

 

Nyilatkozat a csomagolási termékdíj hatálya alá tartozó termékek nem csomagolási célra történő felhasználásáról:

 

Visszaküldési cím (e-mail): anita.kovacs@vinkplast.hu

 

Segítségüket előre is köszönjük!

 

Üdvözlettel:

Vink Plast Kft.