Prémium műanyagok közvetlenül a forgalmazótól!

Vikupor habosított pvc lemezek

A súlycsökkentés fontossága

A termékek súlyának csökkentése a vevők kívánságlistáján mindig előkelő helyen szerepel. Nem csupán a könnyebb kezelhetőség, az egyszerűbb alkalmazás, hanem az alacsonyabb szállítási költségek miatt is gyakori ez az igény.

Ezt a célt a műanyagipar már évek óta igyekszik megvalósítani, ezért fejlesztették ki a különféle habosított anyagokat. A levegő-, vagy gázrészecskék beépítése kisebb önsúlyt eredményez, de ez a súlycsökkenés nem megy a mechanikai tulajdonságok rovására. Jó példa ilyen új habosított termékre a VIKUPOR. Ez az erős hablemez a tömör változathoz képest 60% súlymegtakarítást mutat.
Manapság a kiélezett piaci versenyhelyzetben találkozhatunk ultra könnyű lemezekkel is. Ezeknél a sűrűség akár 0,4gr/cm3 is lehet, ami sok helyen már nem állja meg a helyét. Tartásuk, tartósságuk megkérdőjelezhető. A Vikuporból is létezik könnyített változat (0,55gr/cm3), amit bizonyos célokra nyogodt szívvel ajánlhatunk. Felhasználás előtt érdemes megkérdezni munkatársainkat.

Alkalmazások:

A reklámszakmában előszeretettel választják ezt az anyagot, ha bevásárló központok, nagyáruházak dekorációs feladatairól van szó. A könnyű, de mégis szilárd anyag lehetővé teszi display, válaszfal és hirdetőtáblák egyszerű és gyors kialakítását.

Ideális kültéri alkalmazáshoz:

A Vikupor fehér változatai kültéren is használhatóak, mert UV-stabilak, minimális a vízfelvételük, jók az időjárás-állósági tulajdonságai.A színes változatok nem UV-stabilak, ezért idővel kifakulnak, amit UV-védőlakkozással lehet késleltetni.

Vikupor kadmium- és FCKW-mentes kivitelben:

A Vikupor a Vink cégnél standard színekben, formákban és vastagságokban raktárról kapható. Az anyag kadmium- és FCKW-mentes.