Prémium műanyagok közvetlenül a forgalmazótól!

Történelem

M.A. Vink 1954-ben kezdett el PVC csöveket értékesíteni Hollandiában. Korán felismerte a műanyagok széleskörű alkalmazásában rejlő páratlan lehetőséget. Ez a felismerés vezette odáig, hogy 1965-ben megnyitotta első, hollandiai raktárát és elindította műanyag-félkésztermék kereskedését.

A hatvanas évek végén a Vink nemzetközi céggé vált, hiszen megalapították a belgiumi leányvállalatot, majd nem sokkal később cégeket hoztak létre Németországban és Svájcban. 1991 egy újabb mérföldkő a Vink életében. A cégcsoport az amszterdami tőzsdén jegyzett Kendrion B.V. tulajdonába került.

Az új tulajdonos biztosította a dinamikus fejlődést a Dukadan cég 1994-es megvásárlásával. Így vált a Vink piacvezetővé Dániban, Svédországban, Norvégiában és Finnországban is.

Ugyanebben az évtizedben a növekedés folytatódott. Vink cégek alakultak Csehországban, Magyarországon, Oroszországban és Franciaországban. 2001-ben Anliga és Írország is felkerült a Vink térképre.

2008-ban újabb változás történt a csoport életében. Decemberben az Edmundson Inc., amerikai befektető csoport lett az új tulajdonos. Ezzel a lépéssel olyan, szakmai körökben is elismert cégekkel került a Vink egy „családba”, mint az Amari Plastics Ltd.

Létrejött egy olyan műanyag-félkésztermék értékesítő hálózat Európában, amely komoly kihívást jelent a piacon működő bármely versenytársnak és a legnagyobb támogatást nyújtja a partnereinek.

Büszkén mondhatjuk, hogy a Vink azon kevés cégek egyike, amely több, mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a műanyag-félkésztermékek értékesítése és alkalmazása terén. Az évek során, olyan vállalattá nőtt, amelyeknek 1200 alkalmazottja és 50 értékesítő központja van szerte Európában.